Cabriotour met puzzelrit - VOC Achterberg

Dit jaar een speciale Liberation Edition om te vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven in Nederland. En toch is de vrijheid op dit moment door de Corona-uitbraak een beetje beperkt, hierdoor hebben het format wat aangepast en is deze cabriotour volledig corona-proof.

Jullie gaan op missie! De route van deze historische toertocht gaat over zo’n 130 kilometer van het uiterste puntje van de Utrechtse Heuvelrug richting Arnhem en het zuidelijk-oostelijke deel van de Veluwe. In dit gebied is in de WOII zwaar gevochten voor onze vrijheid. De grootste veldslagen zijn de slag om de Grebbeberg en Operation Market Garden geweest. De sporen van de oorlog zijn nog zichtbaar in het landschap. Deze route van vandaag brengt je langs verschillende oorlogsmonumenten, bekend en onbekend… net als de wegen waar je overheen gaat rijden.

We rijden vanwege de corona-maatregelen deze keer helaas niet gezamenlijk achter elkaar aan, en we hebben helaas ook geen gezamenlijke broodje vooraf of borrel achteraf. In principe is deze unieke autorit natuurlijk op ieder moment te rijden, maar we vinden het wel zo leuk om de ervaring van deze cabriorit mét een verhaal allemaal tegelijkertijd op te doen! De kans is uiteraard groot dat jullie elkaar onderweg nog wel eens gaan tegenkomen, dat is natuurlijk net zo leuk, maar we vragen jullie uiteraard wel rekening te met de veiligheidsmaatregelen.

Je komt tijdens de route langs dertien oorlogsmonumenten. Bij ieder monument is een vraag gesteld, het antwoord is altijd ter plekke te vinden. Achter ieder monument zit een verhaal die je kunt vinden in de briefing in de PDF. Lees deze info tijdens of voor de rit. Hierdoor ga je anders kijken naar de plaatsen die je aandoet. In totaal brengt deze rit je langs 4063 oorlogsslachtoffers… bizar om je dit te bedenken toch!?

We hebben ook voor wat lekkers voor onderweg gezorgd! Bij de start op de Grebbeberg ontvangen jullie een ‘proviandbox’ voor onderweg, en jullie komen onderweg langs ons mobiele pauzepunt voor koffie of wat anders. Daarnaast ontvangen jullie een bonnetje voor het lekkerste vanille-ijs van Nederland.

Datum Vrijdag 12 juni
Tijd Wegrijden tussen 17.30 en 18.00 uur
Locatie start-finish Parkeerplaats Militair Ereveld Grebberg Rhenen

Meer events